Europatanken

EU är det största som hänt Europa sedan andra världskriget. Vi har varit medlemmar i EU i 15 år nu och det är på tiden att vi ser EU som den fantastiska möjlighet samarbetet faktiskt är. Fredstanken, idén om öppna gränser, gemenskap och välstånd lever vidare, men överskuggas alltför ofta av byråkratiska orosmoln.

Exportlandet Sveriges enda möjlighet att påverka sin ekonomiska omvärld heter EU. Sverige är till 50% av BNP beroende av export och import. Vi har allt att vinna på att öppna våra gränser mot våra grannländer. Det är därför på tiden att vi hedrar vårt löfte och inför euron som vår valuta. Vi har inte råd att stå utanför!

Men visst finns det moln på den europeiska himmeln. Byråkratin inom EU gör mig mörkrädd och jordbrukspolitiken som tar halva budgeten i anspråk måste få ett slut. Flyttcirkusen mellan Bryssel och Strasbourg kostar skattebetalarna omkring 2 000 miljoner kronor. Det beräknas även att flytten resulterar i koldioxidutsläpp på 20 000 ton per år. EU bör återgå till sin ursprungliga tanke om frihandel och gemenskap mellan länderna inom den Europeiska Unionen.

Därför vill jag verka för ett starkare EU-engagemang i Sverige på alla nivåer. Vi har otroligt mycket att lära från våra europeiska grannar; kunskap som alltför sällan tas tillvara. Bara genom att vara med i spelet kan vi också påverka och förbättra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s